2014. május 25., vasárnap

Roza napjai :)

Bizonyára emlékeztek még Rozára, akit ITT mutattam be nektek. Kalapemelés előtte, hogy ennyi idősen és cukorbetegséggel harcolva leadta fölös kilóit és sikerrel igyekszik megtartani az elért súlyt. Sajnos az élet nem egyszerű, egészségesen élni tudni kell. Anyaként, nagymamaként kemény feladat hárul rá, ugyanis példát kell mutatni. Ezt ő maximálisan megteszi, de sajnos ez nem elég. Ha nincs nyitottság a másik oldalon, akkor csak saját maga egészségéért tud tenni. Olvassátok szeretettel a beszámolóját!

Én - 2011.05.26. és 2014.01.20.
"Akkor akkora volt bennem a lelkesedés, hogy semmiség volt leírni a történetemet. Most, hogy már csak azzal foglalkozom, hogy őrizzem a súlyomat - ez sem kis dolog -, nem tudok mit írni. Annyit megjegyeznék, hogy magam véghez tudtam ezt vinni, de pl. a fiam és a menyem - mindketten nem kevés túlsúllyal küszködnek - már nem képesek ezt megcsinálni. Mert annak nincs értelme, hogy ebédre olyat főzök, amit én is ettem a fogyásom idején, de délután, meg estefelé már összevissza nasiznak. Az ő dolguk. Én ugyan nem szekálom őket, hogy fogyjanak. A menyem egyébként is szoptat. Nem most a legalkalmasabb a fogyózás. Igaz, a túlságosan sok nasi sem segít... Ha nekik nincs indíttatásuk, csak a sopánkodás, én helyettük nem tudom megoldani.


Az unokánál szólok általában, hogy nem feltétlenül szükséges megszerettetni vele a csokoládét. De a másik mama, aki pedig nagyon ad magára, az tömi a gyereket is, a menyemet is. Most volt a menyemnek egy nagy műtétje, én virágot vittem neki, hogy a lefogyott kg-okat könnyebb legyen megőrizni, az anyukája két hatalmas tábla csokit. No comment.


Befőzni a lehető legkevesebb cukorral főztem be. Úgy a lekvárokat, mint a befőtteket. 
A nagy családi "lakomák" nem okoznak gondot, nem csinálunk ilyet. Még ünnepkor sem főzök nagyon többet, mint egy olyan vasárnap, amikor a másik fiamék is eljönnek 5-en. Egyedül talán a sütemény, ami ilyenkor van. De az is max. 1 adag, hogy hamar elfogyjon, ne lehessen rájárni.

Sportolni nem tudok, már nagyon régen, a gerincemmel van probléma. 
Tervem csak annyi, hogy megőrizzem a nagy nehezen lefogyott kg-okat. Jól érzem magamat a bőrömben.
Üzenni csak olyan hiábavalóságot tudok, mint hogy ne csodabogyókkal akarják megoldani a fogyást, és főleg ne gyorsan. A gyors fogyás gyors visszahízást szokott eredményezni. Az életmód-váltás a legolcsóbb és leghatékonyabb fogyásmód, de úgy veszem észre, ha valamiért nem kell 10 ezreket fizetni, az nem tetszik, nem hiteles."
Kedves Roza! Ismerős a történet. Én is ilyen szélmalomharcot folytatok a családdal. Remélem azért előbb-utóbb ráébrednek, hogy nem rosszaságból mondja az ember, hanem jót akar, mellesleg a betegségeket megelőzni. Kitartást kívánok és vigyázz az egészségedre!

2 megjegyzés:

  1. Azért szeretném kiegészíteni a történetemet:

    A fiam és a menyem végül csak elmozdultak a holtpontról: futni kezdtek és rendes életmódváltást hajtottak végre. Mintegy 2-3 hónapja, hogy rendesen odafigyelnek és mindketten 10 kg körüli súlytól szabadultak meg.
    Örülök a sikerüknek, mert ehhez azért az én sikerem is hozzájárult!:)

    VálaszTörlés